کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان چرام از برگزاری کارگاه استئوپروز(پوکی استخوان) با حضور کلیه کارکنان ستاد شبکه و مراکز خدمات جامع سلامت در سالن آموزشی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خبر داد.
کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان چرام از برگزاری کارگاه استئوپروز(پوکی استخوان) با حضور تمامی کارکنان ستاد شبکه و مراکز خدمات جامع سلامت در سالن آموزشی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان چرام، فاطمه موسوی گفت: با توجه به نزدیک شدن به روز جهانی استئوپروز در 28 مهرماه این کارگاه به منظور آشنایی پرسنل با پوکی استخوان برگزار شد.
وی افزود: بیماری های عضلانی اسکلتی یکی از عمده ترین مشکلات سلامتی در دنیا هستند و در این گروه از بیماری ها براساس شیوع و بار ناشی از آن، بیماری های پوکی استخوان، کمردرد، استئوآرتروز و بیماری های دیسترفی عضلانی بیشتر مطرح هستند.
موسوی اذعان کرد: حدود 70 درصد زنان و 50 درصد مردان بالای 50 سال نیز به نوعي دچار استئوپروز يا استئوپنی هستند.
وی تصریح کرد: پوکی استخوان که هم در مردان و هم در زنان دیده می شود منجر به کاهش مقاومت استخوان شده و با کاهش تراکم استخوان از دست رفتن زیر ساخت استخوان شناخته می شود و سپس منجر به افزایش خطر شکستگی استخوان خواهد شد.
موسوی اظهار داشت: در حدود سنین 35 تا 45 سالگی در هردو جنس، میزان تراکم استخوان ها کاهش می یابد، اما در زنان بعد از یائسگی بدلیل از دست دادن هورمون های جنسی، کاهش تراکم تشدید می شود به صورتی که زنان 5 تا 7سال بعد از یائسگی 5 تا 7 درصد از استحکام استخوانی خود را ازدست می دهند.
کارشناس بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان چرام با اشاره به اینکه بخشی از این کاهش تراکم استخوانی وابسته به افزایش سن و جنس بوده که اجتناب ناپذیراست، خاطر نشان کرد: سرعت کاهش توده استخوانی در هر دو جنس تحت تاثیر عواملی دیگری همچون کمبود نمایه توده بدنی، لاغری مفرط، مصرف سیگار، بی تحرکی و کم تحرکی، اختلالات تولید و متابولیسم ویتامین D و پرکاری غدد تیرویید و پاراتیرویید است.
وی در پایان بهترین و موثر ترین راه در جهت پیشگیری از ابتلابه این نوع بیماری ها را، آموزش و اطلاع رسانی به موقع به مردم و آشنایی آنان با عوامل خطر و تشخیص به موقع بیماری عنوان کرد.6



